Om kinderen met kanker te steunen is er de KanjerKetting, een systeem dat bestaat uit kralen. Elke KanjerKraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis. Zo zijn er kralen voor een chemokuur, bestraling, prikken, een scan, een lumbaalpunctie, haarverlies, een supergoede dag, een operatie, een nachtje slapen in het ziekenhuis enz.

Kinderen met kanker rijgen deze KanjerKralen aan een ketting. Die ketting, de KanjerKetting, vertelt hun verhaal. 

Elise, de kleindochter van Jeroen, heeft ook zo’n kanjerketting waarmee ze haar verhaal kan vertellen. Jeroen heeft zijn dochter Lisanne veel gesteund in haar vrijwilligers werk om de KanjerKetting ook in Zweden aan alle kinderen met kanker uit te kunnen delen. 

Jeroen was onder meer sterrenkundige en heeft in zijn vroegere jaren lang op de Sterrenwacht in Leiden gewerkt. Het leek ons dan ook mooi om de stervormige kraal namens Jeroen te adopteren, deze kraal staat voor slapen in het ziekenhuis. 

Het ingezamelde bedrag gaat direkt naar de VOKK, de vereniging voor ouders van kinderen met kanker, die daarmee alle kinderen met kanker in Nederland deze stervormige kraal kunnen geven. Op hun website zal dan bij deze kraal komen te staan dat die gesponsord wordt door Jeroen. Wilt u ons helpen het doel te bereiken dan kunt u dat doen via de rode knop aan de rechterkant van deze pagina.  

 

Als fonkelende sterren in de zwarte nacht

koesteren wij de herinneringen aan

onze lieve vader en opa. 

Nu samen met mama

de tijd en ruimte voorbij.