Ik loop samen met familieleden op zondag 22 september 2019 de 10 mijl tijdens de Dam tot Damloop voor VOKK (Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker).

Eind februari heeft Emma de diagnose botkanker gekregen. Ze zit momenteel in een loodzwaar traject van chemo’s en is onder behandeling in het Prinses Maxima Centrum (PMC) in Utrecht. Het PMC is vorig jaar geopend en is het kinderoncologisch centrum van Nederland. De VOKK heeft een grote bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het PMC.

De steun van de VOKK is nu erg belangrijk voor ons gezin. De VOKK heeft een handige tienergids, en organiseert o.a. uitjes en kampen (ook voor brussen (=broers en zussen)) en beheert (besloten) Facebookgroepen voor lotgenoten.

Emma heeft ook KanjerKetting van ze gekregen.  Bij elke stap in de behandeling krijgt ze een kraal voor de ketting. Zo zijn er kralen voor bloedprikken, ziekenhuis opname, het verliezen van haar enz. Zo vertelt de ketting het verhaal van de behandeling van Emma. Zonder voldoende steun kan de VOKK niet zo’n breed pakket aan ondersteuning bieden. Daarom steun ik de VOKK en loop ik mee voor ze mee aan de Dam tot Damloop.

Veel deelnemers aan de Dam tot Damloop zijn fanatieke hardlopers. Ik ben dit niet; maar voor Emma ga ik toch proberen om een mooie tijd neer te zetten. Omdat dit mijn eerste 10 mijl (16 km) is, heb ik in ieder geval al een persoonlijk record als ik de finish haal. En ik hoop natuurlijk dat Emma daar dan staat.

Steunen jullie mij en de  VOKK ook?

Alvast super bedankt.

Babette